palissade-logo-rood samen-logo

Bekkenpijn en rugpijn, die te maken hebben met de zwangerschap.

Ben je zwanger?

En heb je pijn onderin je rug? Heb je pijn bij je schaambeen? Heb je pijn in je billen? Heb je last van een gevoel van druk in het gebied van je schaambeen? Heb je pijn bij omdraaien op bed? Heb je pijn bij lang zitten, bij stilstaan, bij wandelen en bij tillen? Slaap je slechter door deze pijn?

Dan kan het zijn dat jouw rugklachten en bekkenklachten te maken hebben met je zwangerschap. Vervelend. Maar er is iets aan te doen, zodat deze klachten gedurende de rest van je zwangerschap goed te hanteren zijn of zelfs verdwijnen.

De oefentherapeuten Cesar en de fysiotherapeuten in de Palissade behandelen deze klachten op een en dezelfde manier. Wij hebben onze scholing gehad in het Spine and Jointcentre en bij Cecile Röst. Wij kunnen je leren je hoe je het beste je spieren kunt gebruiken om veel minder pijnklachten te krijgen zodat pijnlijke en overbelaste spieren worden ontzien en te zwakke spieren sterker worden. Wij leren je ook hoe je je bekken en rug zo goed mogelijk kunt ontspannen. Daarnaast krijg je tips en adviezen over hoe je het beste om kunt gaan met deze klachten. Het doel van de behandelingen is om je zo fit mogelijk door de zwangerschap te loodsen.

Er is regelmatig overleg met de verloskundige praktijk Natal. Je verloskundige en je huisarts worden altijd op de hoogte gehouden van het verloop van je behandeling.

De meeste vrouwen hebben ongeveer vier behandelingen nodig. Daarna hebben zijmeestal weer grip op dit probleem en kunnen ze zonder hulp vooruit.

Je kunt je aanmelden bij de praktijk voor oefentherapie Cesar 0492 361700 of Er wordt dan bekeken bij welke fysiotherapeut of welke oefentherapeut je het snelste een afspraak kunt maken.

Als je klachten hebt van je bekkenbodemspieren (zoals urineverlies of minder goede controle over ontlasting) dan word je altijd behandeld door de oefentherapeuten, die daarin zijn gespecialiseerd. Er is geen verwijzing nodig voor het maken van een eerste afspraak. Fysiotherapie en oefentherapie worden alleen vergoed uit aanvullende verzekeringen.


website: roodvos web & design